Mükemmel bir manga : Gantz



Sadece 25 bölümlük anime serisini izleyenler bu başlığa haykırarak  karşı çıkarlar sanırım. Son üç bölümü animede tam bir felaket olsa da yine de açılış ve kapanış müzikleri ile beraber süper bir seriydi. Anime biraz fazlasıyla cinsel içerikli. Ama cinsel içerik tamamen yerinde kullanılmış. Bu yerinde kullanılan cinsellik gerçek hayatı tam idame ettirmiş. Bazı animelerde gösterilmeyen  bu doğamızda bulunan yan. Animenin gerçeklik duygusunu tattırıyor.

Şimdi karmaşa tam olarak anime ile manga geçişinde. Biliyorsunuz ki çoğu anime proje olarak bitiyor ve manga üzerinden veya fiil bölümleri ile bitiriliyor. Severler (eğer varsa ) mangayı takip ediyor. Gerçi aldığım varsayımlara göre anime izleyenlere kıyasla manga okuyanlar daha fazla.  Gantz asıl konusunu 23. Bölümünde bitiriyor . Proje 25 bölümlük olduğu için anlayacağınız üzere son iki bölümde uzatmaları oynadığı için son konunun mangayla bir alakası yok. Zaten  izlediğiniz bu 25 bölüm daha manganın emekleme aşamaları sayılır.

Gantz’ın konusu bilindik üzere :

Ölen insanlar siyah  küresi olan boş bir odada uyanırlar. Bu odada kendileri gibi başkalarında olduğu üzere bir süre sonra bunun bir oyuna dönüştüğünü görürler. Siyah küreden aldıkları emirler doğrultusunda yapacakları görev mekanına ışınlanırlar. Görev zamanı kadar hayatta kalan veya görevi başarı ile sonuçlandıran kişiler odaya geri döner. Oyun sonunda küreden herkesin  adına tek tek puan scorlaması yansır.


-Detayları için aşağıdaki butona tıklayınız-

Bu odadan nasıl sağ salim kurtulunur ? Veya bu şey nedir ?



Picture
Animede bunların cevabına rastlayamıyoruz maalesef. Ama bir gerçeğe ulaşabilirdik . Yeşil canavarımız (Resim yanda) ilk görevde ''soğanımı ver ! soğanımı ver ! ''derken hunharca öldürülmüştü. Burada aslında yanlış olan bir şeylerin kanıtına gözlerimizle ulaşmıştık.

Ben aslında manga okumayan biriyim. Pek okumam. Çünkü animeyi  heyecan ile izlemeyi tercih edenlerdenim. Ama Gantz’ı öylesine seviyordum ki kendimi bir gün tutamayıp bütün manga sayılarını indirdim ve başladım gece gündüz okumaya.


Evet çizimleri zaten bir olağan üstü. Her şey harikulade. Ve en hoşuma giden olay örgüsü. Bir insan bunu nasıl kurgular anlamıyorum. Bazen Hiroya Oku insan olamaz diye düşünüyorum. Zaten Gantz en çok okunanlarda ya üçüncü ya da dördüncü sırayı paylaşır hep. Bu geriden geriden zirveye tırmanma olayı da One piece – Bleach veya başka uzun vadeli mangaların hayranları tarafından devam takip edilmesi. Sonuçta Gantz sonradan görme bir manga. Kabul ediyoruz ve aslında diğerlerinin serisi bitse muhtemelen birinci sırada olur. Tabi the breaker veya ona benzer başka mangaları bilemem. Ama mekan çizimi ve olay örgüsü ile her halukarda hepsinden iyi.

Şimdi mangayı okumaya başladığımıza bütün sorulara bir bir cevap buluyoruz , öyle bir gelişiyor ki manga izlediğiniz o anime sanki bu mangaya ait değilmiş hissi uyandırıyor. Karmaşık bir manga Gantz . Ama karmaşık olduğunda ve ilerlemeye başladığınızda dolanan ipleri teker teker açtığınızda fena bir keyif alıyorsunuz bundan …

Bir top vardı odada şimdi..
Nerden nereye..

Normal silahlar ile normal sıradan görevlerde can çekişen onca insan Gantz animesinde. Şimdi onları unutacağız çünkü manga farklı -şeyler vaad ediyor..

Temel kavramlarla aklınızı karıştırayım biraz.

Vampirler-Canavarlar-Kıyamet-Dünyalar savaşı-Gizemler- Gantz şubeleri-Kürenin içinden çıkan gantz vs vs

Örnek resimler ile heyecanınızı bastırayım .



En hoş yanı ise bir gün bunlar bizim başımıza gelse ne olurdu ? Düşüncesi ..

İster istemez gelişen olaylar karşısında insanların gerçek yüzünü görme veya başkaları için kendini feda eden başkaları.. Bir süre sonra manga hayatının içine girince . Ben orada olsaydım ne yapabilirdim sorusu aklımıza oturuyor. Bu etkende çok değerli bir his. Çünkü bazılarımız okuduğumuz mangayı bile anlayamıyorken Gantz kendi dünyasını bize yaşatıyor. Bu yüzden yerini hak eden bir seri..

Bana göre tek bir eksisi var ‘’Kurono’’ . Süt oğlanı olan o.  Bir cesur adam oluyor ,bir süt oğlanı bu da benim sinirimi bozuyor . Ama her şeyin bir eksisi vardır elbet.

Kesinlikle okumanız gereken bir manga..  Pişman olmayacağınızdan da eminim ^^


yazarı;

|

    Author

    Write something about yourself. No need to be fancy, just an overview.

    Archives

    Temmuz 2012

    Categories

    All