Yeşilin altındaki kara gölge 

  Uçuşan her neyse , kaçırılacak bir açıdan geçmiş olmalı yakınınızdan. Düşüncelerimin doğrultusu böylesine . Kim ister ki önüne kadar gelmiş ve kaçabilecek fırsatları geri tepmek ?

  Yoksa soru tam tersine mi olmalıydı ? İnsan değil miyiz ? Birileri böylesine bir şeyi  isteyebilir elbet..

  Başlığın anlamı ve kendisine kattığı küçük yüklü yansıması ile konu burada..

  Yeşil bir ağaç gölgesinde oturduğunuzu varsayın. Hoş bir karanlık bedeninizdeki tüyleri kalkındırmaya yetiyor. Fakat bu hoş olan bir gölge hali. Oysa ki bir şeylerin derinine inmeye başladığınızda , başınızın altındaki gölge artık kara bir çukura dönüşüyor.  Demin tüylerinizi neşeyle kalkındıran şimdilerde ise kolunuzu kapma çabasında .. Bahsettiğim veya kavramanız gereken olay güneşin açısını değiştirmesi veya yaprakların ani bir rüzgar etkisiyle hızlıca oynamaları değildi. Bahsettiğim sizsiniz. Derine inmeye başlarsak.  Bedeninizin içindeki sizsiniz. Belki de...Bugününü şanslı kişisisiniz !



    Değiştirmelisiniz ! İnsan gölgeler altında saklanarak bir ömür yaşlanamaz. Pişman olmayın demiyorum, sadece bazı boş vaatlerden kurtulun. Onları altınızda çukurlaşan o karamsı gölgelere sokuşturun..Ve ardından yapacağınız şey oldukça basit..

  Oturup biraz bekleyin. Demin kaçırdığınız neyse bir umut bir sevinçle onu bekleyin.Kısa bekleyişler sonucunda karamsarlığa yenik düşenlerdenseniz ise tekrar bir sevinçle gözlerinize kendinize dikin. Hatırlayın, kaçırdığınız şey pek uzakta rüzgarın arasında dans ediyor olamaz. Kimilerin kaçırdıkları yıllar öncesine ait ve halen ufak bir umut dahi rüzgarın tekrardan  altın fırsatları önlerine kadar getirebileceklerini umuyorlar. Sizinkisi ise şuan altından bile öte olmalı ! Çünkü gölgelerinizi demin kapattınız. Ve bazı şeyleri sıcağı sıcağına kaçırdınız.

  Bunlar normal yani kaba bir deyişle sıradan olanların  yapabilecekleri. Kalbiniz özel- ruhunuz ise kalbinizden güzel ise o ağaçın yere oluşturduğu gölgeden ufak adımlarla çıkın. Herkes kaybedebilir, sıradan olanlar ise müthiş bir azimle bekleyebilir ..


 Peki özel olanlar ?

 İşte onlar hayallerin peşinden koşanlardır...



Yazarı ;
|
chiebi-chan
10/27/2012 05:56:45 am

waaa süperdi.. *-* Sanırım gerçekten de o gölgeler beni bazen içine çekiyor hemde kuvvetli bir biçimde gücüm olmadığı için de istemeden çekiliyorum içine.. Kolay değil karanlıklardan çıkmak yada hemen olumlu düşünmek. Yardım gerek bir yardım eli herşey tek başına okadar zor ki bu dünyada... Düşünsede erkekler ve kadınlar iki gruba ayrılmışız. Kadın ve erkek biz böyle yalnız kalmamak için yaratılmışız sanki... Tek erkek yada tek kadınlar olsaydı dünya çekilmez olurdu.. Dünya bile bu kurala göre kurulmuşken tek başına toplanmak en azından bu benim düşüncem çok zor...

Reply
9/3/2013 12:12:19 am

Love this Weebly site, I had no idea I could make a free blog so easily, thanks!

Reply



Leave a Reply.