İnsanlar Değişkendir

Arkamdan göründüğüm gibi değilim her zaman , iki yüzlüyüm evet .Kişiliğim sadece dıştan sınırlı değil ..beni böyle algılayanlar her zaman kaybedenler olacak..Değişenliğini koruyanın sadece zaman kavramı olmadığını anladım.Zaman ilerledikçe insanı , insanın kişiliğini ve içindeki duyguları yok edip içine  ya ondan iyi veya ondan beter duygular yüklüyor her ‘’zaman’’..

Keşfettim ve çok şey öğrendim şimdiye denk. Sadece zamanın akıp gitmesiyle insanın büyümediğini anladım..İnsanı büyüten temel madde zamanın içindeki saklı yaşantı biçimi.

İnsanları dinlemeyi ve sorunlarına çare bulmayı çok severim ..Bu bende olan bir hastalık ,birini dinleyip ona destek olmalıyım. Eğer sorununu halledemiyorsa kendimi onun yerine koymalıyım.

İnsanları dinledikçe..dinledikçe onların ortak sorunlarını keşfettim. Önceleri yazıları bırakın , şiir veya 2 satır bir şeyi okumak hoşuma dair gitmezdi bu işe 12 yaşında benden oldukça büyük olan birisini o gunlerde ,dinleyince  başladım..etkilenmiştim doğrusu ..

‘’Bugun benim doğum günüm 24 . yaşıma girdiğime inanamıyorum. Yıllar gerçektende çabuk geçiyormuş..İnsan büyüdükçe bir şeylerin heyecanını yitiriyor.Hatta beklide yılların geçtiğini görmek hüzünlendiriyor insanı .Doğrusu ‘’keşke’’lerle dolu bir hayat istemiyorum.Hayatımın hiçbir dakikasında pişman olacağım bir iş yapmak istemiyorum..Gerçeği söylemek gerekirse kulluk zor bir vazife.Tabii önemli olan zoru başarabilmek.Ama bazen insan hayat karşısında ne yapacağını , ne düşüneceğini şaşırıyor.En azından ben öyleyim.Öyle ki , içimde fırtınalar kopuyor ama anlatabilmem imkansız.Ben bile kendimi anlamıyorum hele bu günlerde.Sebebi nedir bilmiyorum ama şu sözleri söylerken bile zor nefes alıyorum ..’’

Hayatımda o günlerde insanlar neden böyle ? Neden değişirler ..Neden dün mutluyken bugun üzgünler ? Gibi bir çok soru takılırdı..Bu adamı  dinleyince insanların beklentilerinin karşılanmamamsı üzerinde bu kadar değiştiğini algıladım..Zaman beklentileri önümüze sunmazdı ..sunabilirdi ama herkeze eşit şartlarda değil doğrusu ..Bu zamandan faydalanmayanlar dipsiz bir kuyuya düşüp orada günler içinde hayatın ne mal olduğunu öğrenebilirlerdi. Ben böyle insanlara ‘’ermiş’’ yani kısacası hayatın sonuna ermişler diyordum. Bu topluluk hayatın getirilerinden daha çok götürürlerini hesaplarlardı ve tamamen hayattan bıkmışlık söz konusuydu .Diğer grup ise bir olumlu ,bir olumsuz düşünme tarzına sahipti . İnsanları kendimçe ikiye ayırdım. Herkez insan değil ..eşit değil..nasılsa dünyada’’ zenginler –fakirler’’ , ‘’Çalışkanlar- Tembeller’’, ‘’Yakışıklılar-çirkinler’’ kavramları olduğundan benim dünyamdada böylesine bir kavram hakimdi. İnsanlar anlatıkça ben ‘’Sadece bırak ,hayatın önüne sunduklarını ye ve masadan kalk! ‘’ Aksi taktirde masada saatlerce oturup kalırsın . Ne yani kaderimize mi mahkum kalalım? Biliyorum ..fakat çabalasanızda değişen şey ne olacak biriniz söylese ya?

Hepiniz yeri geldiğinde belirli duygular yaşayacaksınız ve bundan da kaçamazsınız..Bugün mutlu iseniz yarın hüngür hüngür ağlamaya hazırlanın derim ..


yy
Chiebi-chan...
4/15/2012 12:40:01 am

Yazdıklarının her cümlesinde kendimi buldum hatta yazdığım ikinci romandakilerime benziyor yazdıkların bir ara fotoğrafını çekip koyarım :) Düşüncelerimiz okadar aynı ki nasıl desem okuyunca çok şaşırdım şuan ne desem billmiyorum şaşkınım ama yinede bir şekilde de olsa düşüncelerimi aktarmak istiyorum. "İnsanları dinlemeyi ve sorunlarına çare bulmayı severim" demişsin bende öyleyim üzgün birisini gördüğüm zaman buna dayanmam o duygular hakkında bilgi ve tecrübe sahibi olmasam bile mutlaka anlamaya çalışır ve yardım ederim :) "Önceleri yazıları bırakın , şiir veya 2 satır bir şeyi okumak hoşuma dair gitmezdi" Demişsin evet aslında bende sevmezdim okumayı inan yorumları bile okumaya üşenirdim 8. sınıftayken ama okumalıydım bir romanı bile okumaya üşenirdim anlamazdım anlamak istemezdim ama etrafımdaki insanlar okuyordu o yüzden bende okumalıydım mecburdum ayak uydurmaya bu yüzden hayat beni sıkardı ama bu mangalar sayesinde animeler sayesinde izlediklerim ve okuduklarım karşısında her bir sözün her bir satırın her bir filmin emekle yapıldığını nasıl uğraştıklarını gördüm işte ozaman okumak hoşuma gitti çünkü zorunlu değildi çünkü her söz herşey değerliydi çünkü emek vardı.. Ve bir yarış yoktu sen şu kadar okudun gibisinden sadece ihtiyaç için okuyorsun işte bende böyle okumaktan yazmaktan hoşlanmıştım ve ve ayrıca bende şiir yazıyorum bir ara bu blogumada yazmayı düşünüyorum :D kyaa ruh ikizim gibisin düşüncelerimiz okadar benzerki hele şu insanların iki sınıfa ayrılmasını yazmışsın of gerçekten aynı düşünüyoruz.. Ve yazdığın başlık okadar çok anlam barınrıdırıyorki içinde.. "İnsanlar değişkendir" Evet insanlar çok değişkendir biraz çaba ve zamanla değişebilirler ama kimi insanda değişmek istemez tıpkı benim gibi burda blogcu işleriyle uğraşırken bir çok melek gibi insanın değiştiğini gözlerimle gördüm ve buna inat bende hiç değişmedim hep aynı kaldım belki görünüşüm ister istemez değişiyor ama düşünclerim yani ben aynı benim aslında sadece dış görünüşüm değişiyor sadece.. İnsanların değişmesi hem iyi hemde kötü neyse sakız gibi uzattım :D Ve ve evet bende iki yüzlüyüm insanlarda tıpkı senin gibi benide hep yanlış tanırlar içimde okadar duygusal takıntılı korkak bir insan var ki .. dıştan bakılınca suskun hiç konuşmayan duygularını ifade edemiyen biriyim ve ancak bazen burda sanalda cesaretimi toplayıp olmak istediğim insan tipine bürünüp konuşuyorum şuan seninle konuştuğum gibi mesela yani hem değişken hemde iki yüzlüyüm aslında :D Neyse bir ara hikayemin yazdığın kısımla benzer olanı buraya yollarım yorumla :) Ben mutluyum seni bulup seninle konuştuğum için düşüncelerimizin bir kısmı aynı tıpkı benim gibi düşünen bir insan daha olduğunu fark edince içinmden tüm kalbimle okadar çok sevindim ki bunu yazmaya kalksam sahip olduğum kelimelerimle ifade edemem heralde.. :)

Reply
Yavuz Yılmaz..
4/15/2012 05:08:11 pm

Aslında birbirimize benzediğimizi dün düşünmüştüm. Blog'unda öğretmenlerle yaşadığın sorunlar ve psikolog olmak isteyişin başlı başına benim için en iyi sebep doğrusu :) 8. sınıftaki durumunu anlatmşsın ya bende geçen sene tıpa tıp aynısını yaşamıştım. Milli eğitim gümüş kanat adlı bir roman vermişti cahit uçuğun kitabıydı sanrısam .Özeti çıkarılacaktı. Ne ıkını -pıkına okuyup yazmıştım. Ama bendede şöylesine bir huy vardır. En popüler olan şeyleri okumam . Ne hoşuma gider - ilgimi çekerse ona yönelirim. Ayrıca değişkenliğin iyi ve kötü yanı var evet. İnsanlar tabi bir süre zarfında değişecek fiziksel ve ruhsal .Bunda daha çok yaşadığımız olaylar etrafında gelişse dahi. Ne olursa olsun insan ne yönden değişirse önceki benliğini kaybetmemeli .Fakat sadece fiziksel yönlü değişen insanları daha bir severim. Bir kaç arkadaşım olmuştu. Çok değişmişlerdi ve artık tanıyamıyordum :/ Bu yazıyı onlara hitaf etmiştim . Bence her zaman böylesine kal . Emin ol bu değeri ölçülemeyecek bir armağan gibi . Malesef bazıları bunun farkında değil :( Bu kadar çok ortak notkamızın olduğuna şahit oldum ya, bende şimdi ki sevincimi nasıl anlatırım bilemiyorum. İyi ki tanışmışız :) 1. olarak üşengeçliğini yıkacağız ardından insanları değiştireceğiz ! :D Ahahah ruh ikizi ..

Reply
chiebi sınırlarını zorluyor?
4/17/2012 04:31:08 pm

Evet şuan nasıl yorum yazsam diye tıkandım kaldım ofiste öyle bir müzik çalıyor ki sabah sabah yorum yazma yeteneğimi kaybettim. :| Yani burda olsan karamsar olmamak yakınmamak elimde değil. :D Evet üşengeçliğimi yenip tüm insanları değiştireceğiz yey! :D Ruh ikizine en çok elif şafağın aşk kitabını okuduktan sonra inanmıştım. Çok çok güzeldi.. *-* Bu arada internetim gelirse o kısmın fotoğrafını mutlaka çekicem ama of ya fotoğraf makinesine pil de almam lazım şimdi.. T-T

Reply
Yavuz Yılmaz
4/19/2012 09:59:38 pm

Müzik nasıl bir şey ? Umarım oldukça kötü değildir :/ Hmm halen inanıyor musun peki ? Ruh ikizine ? Umarım pil bulursun da çekersin merakta kaldım şimdi *-*

Reply
Chiebi-chan :/
4/20/2012 11:08:48 pm

Böyle uzun havalar olur ya insanın içini karartır böyle başladı mı aaaa diye bağırmaya başladı mı tamam bitti. :D Evet inanıyorum umarım birgün karşıma çıkar birgün <3 T-T Bende birtane daha olması güzel olurdu heralde T^T Evet aslında pili buldum bugün ama çekmeye aşırı üşendim ve seninde merakta olduğunu okuyunca seni az daha meraktan çatlatıp öyle çekmeyi düşünüyorum :D

Reply
Yavuz Yılmaz
5/4/2012 11:23:44 pm

Hiç bulmayacaksın sanırım >.< Sinirleniyorum bakkk u.u

Reply
Chiebi-chan :/
5/16/2012 02:34:46 pm

Bak geçenlerde pil buldum bir tane ama o pil bitmiş o yüzden yenisi almam lazım ama öyle öyle çok üşeniyorum ki almaya hem meraktan çatladığını bilmekte hoşuma gidiyor *-*

Reply
Yavuz Yılmaz
5/25/2012 08:55:54 pm

Pislik >.<

Reply



Leave a Reply.