Yemek yakma kabiliyeti

İki yumurtayı bile kıramıyorlar yahu. İlla yanlarında oktay usta felan mı olacak.Cidden yeni nesil çocukları böyle.İnsanlar imkansız olan şeylere çok özenirler. Ben kundura ayakkabı giyen insanlara Süpermenmiş gibi bir bakış açısıyla bakarım.Burada ise aynı mantığım çalışıyor..

İnanılmaz bir şey değil mi?

Aslında kimse süper yetenekli değildir bunu biliyorum fakat asıl anlamadığım konu bazı insanların iki yumurta bile kıramaması.Çok konuşurlerken buna şahit oldum.

-Ay pilav nasıl yapıyorsun ya ben daha yumurta kıramıyorum..

-Aslında çok kolay ilk önce  1 bardak pirinçi ıslatıyorsun..ardından..

Burada komik olan iki türlü husus var aslında. Birinci husus arkadaşın yumurta bile kıramıyor olması ki ben oradayken .Yanımdan, alışverişten geçen ve poşetindede şans eseri  yumurta olan bir amca olsaydı ki.Büyük ihtimalle elimi poşete cumburlop sokar yumurtalarla arkadaşın kafasında omlet yapardım .

İkinci komik etken iki saat bu pilavın yapılışının anlatılması.Sanki çok matah bir şeymiş gibi .Affedersiniz arkadaşlar ama benim 9 yaşındaki kardeşim bile nasıl yapıldığını bilir ki  konu gelmiş koskoca gençler bunun tartışmasını yapıyor.Böyle diyorlardı sanırım ‘’yaşamayın ölün o zaman’’.

Ben bunun sonucunu babalar gibi yaylanmaya bırakıyorum.Eğer yaşın gelmişse 18-20 ve sen halen 2 yumurta kıramıyorsan bu çok üzücü bir şey. Aslında insanlar ne yaptıklarından, ne olduklarını belli ederler diye bir teorem var.Bunu tam olarak böyle işlerde anlayabiliriz.Demek ki bu insan hayatı boyunca kendine ilişkin bir şey yapamamış hep başkaların sırtından geçinmiş .Üzücü biliyorum.. Konuyu biraz daha ürkütmek istiyorum..


-Vahşi doğanın vahşi şartlarını öğrenmemiş ..

Bu yazarda takmış yumurtaya diyorsunuz.Evet taktım ..Sorun yumurta değil.Sorun onubahanne etmem .Çünkü bu yemek bile sayılmıyor.Sadece yumurtayı 1 bilemediniz 2dk ısıtıyorsunuz.Bütün olay bundan ibaret.Benden yemek  yapma bilmeyenlere küçük bir öneri sunağı olsun .Eğer karşınıza üç dilek hakkı çıkarsa birisiyle kesinlikle yemek yapmayı öğrenin böylece birazda siz marifetlerinizle böbürlenebilirsiniz..

Yazarı;
|
Chiebi-chan :/
4/15/2012 12:10:59 am

Güzel bir konuya değinmişsin aslında bu yazıyı ikinci okuyuşum :D Öyle bir takıntı varki bende artık yazıları okurken yorum yapıcaksam adam akıllı yorum olsun diye mutlaka yeni baştan okurum neyse konu ben değilim! :D Öf ya ne uyuz birşey sürekli kendinden bahsedip durmak napıyım ama alışkanlık işte neyse neyse.. :D Burdaki ben daha bir yumurta bile kıramıyorum komik olsada çoğu kişi kullanır ama mecazi anlamda oysa yumurta kırmayı biliyordur karşıdaki insan ama laf olsun diye işte :D Ama tabi bilmiyenlerde vardır yok demiyorum :| Allahtan karnımı doyuracak kadar çılgın yemekler yapıyorum oda bana yeter :D Mesela yoğurtlu domates soslu makarna :D Tarhananın içine bile yoğurt katıp yiyen biriyim ben :D Malzeme olsunda her türlü yemek yapılır hele benim önüme kondu mu olağan üstü birşey çıkar karşına ama en azından yaptıklarımın tadı güzel oluyor canım :D Ha haa sonra bir princin içine domates rendeleyip patates koyup yemek yapar afiyetle yerim aç kalınca böyle oluyor işte :D

Reply
Yavuz Yılmaz
4/15/2012 04:39:56 pm

Bak o huy bende de var işte , tempinli oluyorum ya yanlış yazağım diye korkuyorum bazı şeyleri :D Kendinden bahset yahu hem seni daha iyi tanımış olurum ..Sohbet etmek benim hoşuma gider :) Yemek yapmayı sevdiğim için böylesine bir yazı yazmıştım. Acayip yemek görüntüsünden çıkmış olan iğrenç şeyler yaparım ara sıra ama senin olayında olduğu gibi chiebi - chan! tadları çok hoş oluyor *-* Bence bu doğa üstü bir yetenek gibi görüntüsü iğrenç olabilir . Ama güzellik içte olmalı hahaha :D

Reply
Chiebi-chan
4/17/2012 04:13:47 pm

Dimi dimi her zaman dış görünüşe bakmamak lazım! :D

Reply
Yavuz Yılmaz
4/19/2012 09:55:19 pm

Evettt *-*

Reply
5/2/2012 02:26:57 am

yemek yakmak demişken arada bendede öyle olur ve annemden bir sürü azar yerim :D genellikle anneler hemen tencere yansa ellerine alırlar terliği evin içinde koşuştururlar yada laf savaşına başlarlar bizle.yemek konusunda bir bakıma cahiliz :D annelerimizden öğrenmiyoruz nasıl yapışdığını evde tek başımızıda kaldığımız aç aç evin içerisinde çakallar gibi geziniyoruz.aç kalmamak için annelerimizden birkaç birşeyler kapsak iyi olur :DD

Reply
Yavuz Yılmaz
5/12/2012 04:43:28 pm

Valla ben annemin yanında o kadar asistanlık yaptım yinede muamma yok hep dövüyor beni :(

Reply
Chiebi-chan :/
5/16/2012 02:41:58 pm

Bloom-chanıma katılıyorum ( bu arada yoruma nasıl bir dalış yaptım bende bilmiyorum -_-) Sonuçta kendimi bildim bileli hep annem babam çalışıyor babam emekli oldu bıraktı çalışmayı ama baktım geçenlerde annem rahat durmadı tekrar zorla çalıştıttırdı! >.> İşte yani ben hep tek başımaydım bir dönem anneannem yakınken o bakıp büyüttü daha sonra evde hep tek başımaydım annem işten 8 -9 gibi gelir alel acele yemek yapardı o sıradada yanına yaklaşılmazdı zaten annem ayak altında dolaşanları sevmez o yüzden benim hiçbir zaman yemek öğrenme gibi bir şansım yoktu o yüzden çok ustaca yemekler yapamam anca basit şeyler işte oda aç kalmamak için *-*

Reply



Leave a Reply.

    Author

    Write something about yourself. No need to be fancy, just an overview.

    Categories

    All