Persona 4

''Tanınma Zamanı''

 

Adından da anlaşılacağı üzere önceki serileri mevcut. Fakat bizim bu serinin diğer serilerle yakından uzaktan alakası olmadığı için gönül rahatlığı ile izleyebilirsiniz.Tabi persona nedir ? Nasıl kişileri seçer ? Bunlar ancak önceki serileri izlemiş olanlar bilebilir .

Neden önceki serilerle alakası yok dedim.Şimdi bunu birazcık açıklamak istiyorum.Önceki serilerinde işler farklı boyuttaydı.Şimdiki serilerde diğer dünya adlı bir bağlam mevcut.Bunlar belli ki konuyu biraz genişletme, merak edilen  gizli sırları yüz üstüne çıkarmak için yapılmış.

Aslında çoktan tanışmanız gereken bir şeydi diye düşünüyorum.Ps2’si mevcut olanlar belki rpg oyununuda oynamıştır.Gerçekten ps2’deki en muhteşem rpg serilerinden başta final fantasy ile yarışıyor.Ben şahsen oynadım ve oynayan arkadaşlarımlada tartıştım.Bir artısıda bu oyunu oynayanların anime/serisini izlemesi.Birebir ortamlar mekanlar , kişiler ..Birebir aynı.Bu konuda oyundan seriye yapılan çalışmalardan en iyisi olmuş diyebilirim..


Örnek bir oyun traileri ;


Kısaca konu;

     Seta Souji   Adlı öğrenci arkadaşımız amcasına okumaya kalıyor.Amcasıda bir komiser ve şehirde o sıra başlayan cinayetleri araştırmaya başlıyor.Garip garip halisülasyonlar gören baş kahramanımızın aklı git gide karışıyor.Okul çevresindeki üç-dört arkadaşı ile kaynaşıyor. Bu arada haftasonları  midnight channel diye bir olayları oluyor. Bu tv kanalında herkesin 12den sonra  garip şeyler görüldüğü gibi bir dedikodu yayılıyor.Öğrencimiz bir gün haftasonu koltuğunda sızmak üzereyken birden bire televizyon  açılıyor bu gizemli olaya  televizyonun içine dalarak atlamış oluyor.Arkadaşları ile birlikte hafta sonunda öldürülecek kişilerin bir öngörsünü göryorlar.Persona dünyasına aynı şekilde bir plazma tvden dalarak maceralarını başlatıyorlar. Seta adlı baş kahramanımız burada izanagi denilen bir personaya sahip oluyor.Artık vakit persona dünyasına dalıp kişileri ordan kurtarmaya kalıyor!

Bu animeyi size tanıtmam şu özelliklerinden kaynaklanıyor ..

-Yaratıcı bir hikayeye mevcut

-Aşırı derecede yaratıcı karakterlere sahip

-Bir malzemeden bir çok espiri çıkabiliyor

-Çizimleride oldukça hoş 

Bir arkadaşım (arkadaşım u.u) Adem seni deşifre edeceğim . Yaşasın kötülük. Bu animenin bebek çizimleri olduğunu söyledi . Bende bunun tam aksini düşünüyorum.Bence çizimleri harika ve git gide kendini geliştiren bir anime.

Karakterleri muazzam bir farklılığa sahip .Zaten seneryosuda ps2 oyununa göre düzenlenmiş.Mangasını okumak isteyenlere daha detaylı bilgiler sunuyor. Birkaç resim örneğide  ben göstermek istiyorum..



Evet demin espirilerden bahsetmiştim değil mi? Şimdi size güzel bir espiri geliyor! :D
‘’Ben bir ayıyım’’

 

Anime karesi ile muhteşem bir mantığın espirisi ..Bir düşünün espiri üstüne espiri .Bu tür  animeleri çok severim.  P4 bunlardan biri oldu.Ne kadar sürer muamma ama daha çok uzun bir yolu var . ‘’Mangayı okumuş ve oyununu oynamış biri olarak öngörüm bu yönde’’.

Zaten persona animesinin mantığı insanı büyülemeye yeter . Fakat dediim gibi önyargılar işi izletmemeye teşvik ediyor.Örneğin adem arkadaşımın bebek çizimleri dediği gibi. .. 

’’ Gerçekten bebek çizimleri olduğunu düşünüyormusunuz?’’

Animeyi izliyecekseniz size öğüt olarak imkanınız varsa öncesinde mangasını-daha olmadı oyununu oynayın derim .  Hem eğlenip hem hoşunuza gidecek emin olabilirsiniz . P4 ile keyifli espiriler kuşağından size bir ‘’ayıcık sevgilerle’’ Animenin açılışını taktim ediyorum..

İzlemeniz dileğiyle ..

Yazarı ;
|
Bitik chiebi-chan
4/17/2012 08:55:55 pm

Kimmiş o bebek çizimi diyen!? -_- Bence gayette harika bir çizimi var bakalım şimdi izleyeceğim dersem yalan söylemiş olurum diğerini izlemeyi düşünüyorum ama.. :D izleme listem baya kabardı izlemek için evden hiç çıkmamak ve internetin adam akıllı düzgün çalışması lazım. :D Neyse benden bugünlük bu kadar beynim fazla doldu ve başım çatlıyor ya yirmilik dişlerden ağrıyor yada üşütmenin etkisi hala üzerimde bilemiyorum tek bildiğim şuan eve gidip güzel bir uyku çekmek. :D

Reply
Yavuz Yılmaz
4/19/2012 10:14:34 pm

Bende bazı arkadaşlarıma hep sözveriyorum ama bir türlü izleyemiyorum o animeyi hiç fırsatım olmuyor ..İş adamı gibiyim yaaa >.< Dersler..Derslerr...

Reply



Leave a Reply.

    Author

    Write something about yourself. No need to be fancy, just an overview.

    Archives

    Şubat 2012

    Categories

    All